Largo di Torre Argentina

Séta a történelmi Róma központjában minden bizonnyal elviszi a Largo di Torre Argentinat, egy nagy, feltárt tér, amely csak pár háztömbnyire van a Pantheon-tól. A közelebbi pillantás nemcsak az ősi templomok lenyűgöző gyűjteményét tárja fel, hanem a romok között lappangó macskakóniát. Szeretek ide kijönni. Nincs messze, és mindig van látnivaló. Tudvalevő hogy nagyon szeretem a cicákat, és az én cicám sajnos nem lehet most velem, így ezen a téren szoktam néha vigasztalódni. Sok cica van, nagyon barátságosak, emberhez vannak szokva, szeretik ha simogatják őket. Nem kóbór cicák, gondoskodnak róluk. Valóban egy olyan helyen élnek ami évszázadok óta fennál, „történelmi hely történelmi cicáknak”! 🙂

A Largo Argentina régi ősbányái 1927-ben fedeztek fel először, amikor az olasz egyesítés után Mussolini megkezdte a város hatalmas szakaszainak újjáépítését és újjáépítését. A „Torre Argentina” néven ismert térben a tér a strasbourgi latin Argentoratumról kapta a nevét, a Johannes Burckardt pápai mesteri uralkodó történelmi rezidenciájaként, amely Strasbourgból üdvözölte és 1503-ban épített egy palotát. A területen a munkások egy hatalmas ókori márványszobor maradványait keresték át, majd a későbbi ásatások négy republikánus pogány templom felfedezéséhez vezettek, amely a IV. és II. században nyúlik vissza, valamint a Pompey Színház egyik szakasza, a Julius Caesar atya meggyilkolásának helyszíne 44-ben. A Caesar gyilkosságának évenként ismételten évenként helyreállítja a halál évfordulójának évfordulóján március márciusában (március 15-én).

Miután az 1920-as évek végén teljesen kitisztult a terület, fokozatosan otthont adtak Róma hatalmas, vadon élő macskatenyésztőjének, akik történelmileg menedéket kerestek a város ősi romjai és romboló maradványai között. Sok évtizeden át Róma kóbor macskáit, köztük a Torre Argentina-t, a ” catta” (macska hölgyek) gondozta, akik szabálytalanul táplálják és gondozzák őket. 1994-ben az önkéntesek átvetették és elkezdték a lehető legtöbb macskát megfertőzni vagy ivartalanítani, hogy ellenőrizzék a lakosságot, felállítva a Torre Argentina Cat Sanctuary-ot.

Napjainkban körülbelül 150 macska található a Torre Argentina-ban, és a dedikált önkéntesek is táplálják, gondozzák és védik a macskapopulációt az egész városban, a fő bázis pedig még mindig megtalálható a romok között. A szentély naponta déltől 6-ig tart nyitva a látogatóknak, amikor a macskaszerelők találkozhatnak a szőrös lakosokkal és böngészhetnek az ajándéktárgyakat saját Cat Shopban. A szentély is megszervezi az örökbefogadásokat, vagy azáltal, hogy megtalálja az állatokat szeretetteljes otthonokban vagy a távolsági örökbefogadásokat, hogy megteremtse a sok szükségletes adományok folyamatos ellátását.

Annak ellenére, hogy a régészeti hatóságok az elmúlt években ellentmondásos lépéseket tettek a macska szentély bezárásának felszólításáért, hivatkozva arra, hogy a nagy állatállomány az ősi szent helyek méltóságára és megőrzésére hatott, a szentély javára szóló petíciók több mint 30 000 aláírást nyertek, elegendő tudatosságot biztosítva a szentély megmentésére. Bár a kompromisszumot úgy tűnik, hogy most már eljutottak, a szentély továbbra is a kilakoltatás fenyegetésével él, és több mint valaha is függ a látogatók támogatásától és adományaitól annak biztosítására, hogy a történelmi macskák Róma megőrizhessék otthonukat.

Forrás: https://hun.worldtourismgroup.com/this-cat-sanctuary-old-roman-ruins-is-must-visit-89560

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This function has been disabled for Versler Vision.