Viterbo és a Braccianoi tó

Viterbo
Természetesen az örök város csábítja a legtöbb turistát erre a vidékre, de azok, akik kevesebb nyüzsgésre és több olasz hagyományra vágynak, azok célzottan másfelé veszik az irányt, például Viterbo felé. A Közép-Olaszországban, Rómától 60 kilométerre északra található település a Bolsenai- és a Vico-tó között fekszik. A Tuscia régió, mely ma már csak Viterbo megyét foglalja magába, korábban egész Toszkánára, Umbria nagy részére, és Lazio tartomány északi részére is kiterjedt.

A terület csökkenés ellenére Tuscia és székhelyének, Viterbonak vidékét ma is zöldellő tájak és varázslatos középkori falvak jellemzik. A főváros a jó ételek és a pihenés oázisa; itt nincs rohanás, tülekedés; mégis mindent meglehet szemlélni, mindenre marad idő, és még a régi olasz paraszti életbe is betekinthetünk egy kicsit.

A Viterbo városát határoló két tó, a Bolsenai- és a Vico-tó két kialudt vulkán kráterében alakult ki; a körülöttük burjánzó természeti környezet kedvelt fotótéma és sok kirándulási lehetőséget nyújt. Viterbo történelmi városközpontja egyike Közép-Olaszország legjobb állapotban megőrzött középkori városainak. A régebbi épületek (főként templomok) nagyrészt ősi romokra épületek.

A hely fő attrakciója a hatalmas pápai palota, mely vidéki rezidenciaként szolgált a mindenkori pápának, mikor Rómában éppen kiéleződött a helyzet. Mögötte a város második fő látnivalója a St. Lorenzo székesegyház, mely a 12. században épült, egy Hercules szentély romjaira. A 16. századtól kezdve többször is átépítették. Ez a két épület Viterbo jelképe, melyek a régi városmagban kaptak helyet, körbefogva a városfallal, míg a védfalakhoz közel a kereskedelmi és ipari rész található.
Forrás: vjm.hu

Braccianói Tó – Lago di Bracciano 
A Lago di Bracciano egy vulkanikus eredetű tó, közép Itáliában, az olasz Lazio régióban, 32 kilométerre északnyugatra Rómától. Ez a második legnagyobb tava a régiónak a Bolsenai tó után. A Lago di Bracciano – Tengerszint feletti magassága: 160 méter, Területe: 57 km², Hosszúsága: 12 km, Szélessége: 10 km, Átlagos mélysége: 50 méter, Legmélyebb pontja: 160 méter.. A tó köszönheti eredetét egy intenzív vulkáni tevékenységnek, ami 50 ezer évvel ezelőtt történt és amely létrehozta a tavat. A fő magma kamra a jelenlegi tó közepén helyezkedett el. A Lago di Bracciano kráter tó. Néhány kisebb kráter még mindig felismerhető a tó körül, és a közvetlen közelében is. Három város határos a tóval: Bracciano, Anguillara Sabazia, és Trevignano Romano. A tó egy fontos turisztikai attrakció Róma közelében. A tó szolgál ivóvíz tározóként is a római városnak, így már ellenőrzés alatt áll 1986 óta annak érdekében, hogy szennyezések elkerüljék a vízét. A Motorcsónak használata szigorúan tilos, valamint a központi csatornarendszer épült az összes határos város annak érdekében, hogy elkerüljék a víz szennyezését. Ez teszi Bracciano tavat az egyik legtisztább Olaszországi tóvá. Az elmúlt években a tó és környéke védelmére hoztak létre egy regionális parkot, a – Parco Regionale del complesso lacuale di Bracciano.
Forrás: delikronika.webnode.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This function has been disabled for Versler Vision.